Zonnepanelen
Zelf energie opwekken en de stap maken naar klimaatneutraal wonen en werken is de toekomst van ons allemaal.

 
 
Jouw partner in zonnepanelen
Solarplan Limburg begeleidt de overstap naar groene energie en geld besparen. Dit kan dankzij onze uitgekiende combinatie van hoogwaardige intelligente zonnepanelen met onderconstructies voor elk daktype en power optimizers en omvormers van wereldklasse. Solarplan Limburg verzorgt voor zowel particulieren als bedrijven de totaalaanpak: vanaf advies en begeleiding tot en met de realisatie door ons gecertificeerd Solarplan installatieteam.
 
 
 
Zonnepanelen en energie opwekken in de praktijk
Zonnepanelen zijn een populaire en snelle manier om duurzame energie op te wekken. Op platte en schuine daken en mogen ze vergunningsvrij worden geplaatst. Je behoudt de koppeling met het energienet en het overschot aan eigen opgewekte energie lever je terug aan het net of je vult je tekort aan met elektriciteit uit het net. Salderen is het verrekenen van de door jou jaarlijks geleverde en afgenomen stroom. Voor het overschot aan jaarlijks zelf geproduceerde stroom wordt een terugleververgoeding ontvangen die per energieleverancier verschilt. Solarplan Limburg geeft je graag uitleg en advies over jouw specifieke situatie.
 
 
Hoogwaardige merken REC, Bisol en LG Solar
Solarplan Limburg heeft gedegen kennis en kunde in installatie en onderhoud van duurzame energieopweksystemen voor zowel particulieren als bedrijven. Solarplan Limburg maakt daarvoor gebruik van de kwalitatief hoogwaardige merken zonnepanelen REC, Bisol en LG Solar. Dit zijn top leveranciers waar we een duurzame relatie mee hebben opgebouwd. REC heeft een assortiment zonnepanelen voor woningen, bedrijven en energiebedrijven. Deze ‘slimme’ zonnepanelen worden gemonteerd door ons gecertificeerd Solarplan installatieteam en 24/7 gemonitord op opbrengsten en storingen via onze App.
 
 
 
Onderconstructies Van der Valk Solar systems
Voor de onderconstructies van zonnepanelen maakt Solarplan Limburg gebruik van het gerenommeerde merk Van der Valk Solar systems. Deze hoogwaardige onderconstructies zijn uitermate geschikt voor zowel platte als schuine daken. De Solar montage systemen voor platte daken hebben een breed assortiment en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen voor dak- en windbelasting. Het assortiment voor schuine daken is flexibel, breed, doordacht en compleet, met voor ieder dak de juiste en veilige dakbevestiging. De systemen zijn toepasbaar op pannendaken, staaldaken, golfplaatdaken en felsnaaddaken.
 
 
SolarEdge Power optimizers voor zonnepanelen
SolarEdge is wereldwijd nummer 1 op het gebied van PV-omvormers en power optimizers voor huiseigenaren en zakelijke eigenaren. Om van zonnepanelen ‘slimme’ panelen te maken gebruiken onze installateurs de power optimizers van SolarEdge. Ze verhogen de energie-output van PV-systemen door voor elk zonnepaneel het Maximum Power Point (MPP) te volgen. Ze bewaken zo de prestaties van elk afzonderlijk paneel en communiceren de prestaties naar het SolarEdge monitoring platform. Solarplan Limburg garandeert hiermee een verbeterd, kosteneffectief onderhoud op paneelniveau. SolarEdge optimizers zijn ontworpen voor maximaal rendement, extreme omgevingscondities hebben een garantie van 25 jaar!
 
 
 
SolarEdge PV-omvormers voor zonnepanelen
De SolarEdge 1-fase PV-omvormer is winnaar van meerdere awards en is speciaal ontworpen om te werken met SolarEdge power optimizers. De omvormer is verantwoordelijk voor de omzetting van DC naar AC. Onafhankelijk van stringente of omgevingscondities zorgt de vaste stringspanning voor het hoogste rendement. De StorEdge 3-fase-omvormer is nu verkrijgbaar met vermogens van 5 tot 10 kilowatt. Het monitoringplatform van het systeem biedt huiseigenaren een compleet overzicht van hun zonnestroomproductie, batterijstatus en eigen verbruik van de zonne-energie. De omvormer heeft een standaard garantie van 12 jaar en is verlengbaar tot 20 of 25 jaar.